torstai 8. syyskuuta 2011

Kylmyyttä ja vilunväreitä kuumassa maassa

Ei ihan ensimmäisenä uskoisi, että täällä palelee joka käänteessä, kun ulkolämpötila on yli 40. Sisätilat ovat niin kylmäksi ilmastoituja, että jatkuvasti paleltaa. Olimme eilen perehdyttämiskoulutuksessa Abu Dhabissa, ja tärisimme jääkylmässä auditoriossa. Pysyimme sentään hereillä, lämpimämmässä salissa olisi voinut aikainen aamuherätys (4.30) hieman kostautua.
Tänään olimme taas koulussa valmistelemassa sunnuntaina alkavaa lukuvuotta. Omalla kohdallani lähden aika lailla tyhjästä: ryhmän kaikki oppilaat ovat uusia, jostain muualta siirtyneitä, eikä heistä tiedetä mitään. Oppikirjat eivät ole tulleet, ja koska ryhmäni on uusi, ei ole mitään tavaroita ja tarvikkeitakaan. No, ei tänne ole helpon työn toivossa tultukaan....Haasteita kaipasin, ja epäilemättä niitä saan. Muut nelosen opettajat ovat tosi mukavia, uskon yhteistyön heidän kanssaan sujuvan hyvin.
Perjantai ja lauantai ovat täällä viikonloppua, sunnuntai on työpäivä. Nyt siis alkaa viikonloppu, voidaan kerätä voimia ja ehkä vähän tutustua ympäristöönkin. Al Ain on toistaiseksi hyvin vähän hahmottunut mielessäni. Laajalle aluelle levittäytynyt kaupunki, jossa on vähän mitään maamerkkejä, ei ole ihan helppo  hahmotettava. Taksikuskeillekin pitää pitkällisesti selittää mihin on menossa, täällä ei toimita osoitteilla. Aamulla harhailimme ties missä, kun taksikuski ei löytänyt ensin kouluamme. Onneksi olimme ajoissa liikkeellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti