lauantai 20. elokuuta 2011

Laihialaisessa saunassa

Täällä sitä lopultakin ollaan! Liput tulivat tosi pienellä varoitusajalla, mutta matkaan päästiin kuitenkin. Hiukan epäilytti, mitä olisi vastassa, kun me emme tienneet yhtään, mihin hotelliin pitäisi mennä ja olisiko meillä viisumeita. Pelko oli kuitenkin turha, hyvin tehokas leidi oli  vastassa, löi tuloviisumin käteen, huolehti meidän pienen suomalaisjoukkomme ohi kaikista jonoista iirisskannaukseen, passintarkastukseen ja lopulta matkatavaraselvitykseen. Siellä kävi ilmi, että Aku ja minä olimme ryhmän ainoita, jotka saivat kaikki matkalaukkunsa. Muilta oli yksi tai useampi kadoksissa. Hetken pidimme itseämme onnekkaina, mutta sitten muille annettiin suoraan käteen dirhameina avustus. Höh, olisivat voineet hukata meiltäkin jotakin, niin olisimme pääseet shoppailemaan....
Lentokentältä ulostullessa pääsi väkisinkin pieni kiljaisu: kuuma ja kostea ilma löi vastaan niin, että lasit huurtuivat. Illalla, kello 10 aikoihin! Vihtaa ja löylynheittoa vaille oleva laihialainen sauna.
Hotelli on aivan upea, ja palvelu ylenpalttista: ovet avataan, laukut kannetaan, ruokaliina levitetään syliin, joka paikassa hymyillään. Olo on kuin filmitähdellä. Aamulla oli päästä nauru, kun kävin respassa avaamassa netin ja maksoin kortilla, ja tietenkin itse vedin korttini laitteesta pois. Virkailija ryhtyi hämmästelemään, että otitteko itse sen kortin pois, autoitte siis minua.
Tänään on ollut vapaapäivä ja kävimme taksilla ostoskeskuksessa vaihtamassa rahaa. Valtaisassa ostoskeskuksessa oli aika hiljaista, ja kaikki ruokaa ja juomaa myyvät paikat olivat kiinni ramadanin takia. Supermarket oli kuitenkin auki, ja ruokaa sai ostaa. Julkisesti ei saa kuitenkaan syödä eikä juoda. Hotellissa on kuitenkin ihan normaali ruoka- ja juomatarjoilu.
Huomenna on sitten jo luvassa töitä, eli jonkinlaista perehdyttämistä. Emme vielä yhtään tiedä, kauanko olemme Abu Dhabissa. Syyskuun alussa kai viimeistään siirrymme Al Ainiin. Pääosa meistä on jo tullut, illalla tulee lisää ja loput vielä kotimaassa olevat toivottavasti pian.

3 kommenttia:

  1. Wau, hienoa että pääsitte perille kommelluksitta, toivottavasti jatko sujuu yhtä jouhevasti. Käytätkö/aiotko käyttää huntua siellä, vai ovatko länsimaiset tavat sen verran tuttuja siellä, että eivät katso kauhean pitkään? Jos ei julkisesti sovi ramadanin aikana syödä ennen sitä auringonlaskua, niin ilmeisesti islam on melkoisen vahvasti esillä sitten jokapäiväisessä elämässä? Kerro ihmeessä kulttuurillisia kokemuksia, islamilaisesta kulttuurista on himskatin vaikea löytää luotettavaa tietoa.

    VastaaPoista
  2. Ei me tietenkään mitään huntua käytetä, eivät näytä täälläkään läheskään kaikki käyttävän. Töissä täytyy pitää nilkat ja käsivarret peittävää vaatetusta, muuten on aika vapaata. Uima-altaalla olivat turistit ihan bikineissä.

    VastaaPoista
  3. Turistit nyt on asia erikseen aina ja kaikkialla x) Huntu ei välttämättä ole häpeä: käyttihän Tarja Halonenkin jollain valtiovierailulla islamilaisessa maassa huntua, ihan kohteliaisuudesta. Ja joissain maissa hunnutettu nainen saa parempaa kohtelua (ei huudella jne). Mutta tuo taitaa olla aika maallistunutta aluetta verrattuna pahimpiin paikkoihin :)

    VastaaPoista