maanantai 29. elokuuta 2011

Ramadan päättyi

Eilen illalla Arabiemiraattien kuunkatselutoimikunta (moonsighting committee), jonka puheenjohtajana toimi oikeusministeri, ilmoitti, että uusi kuu oli havaittu, ramadan voi päättyä ja Eid-juhla alkaa. Seuraukset näkyivät heti hotellilla: tähän asti aamiaishuoneen ikkunat on peitetty tiukasti verhoilla ja ovikin ollut niin pienesti auki, että siitä on pitänyt pujahtaa sisään. Nyt oli kaikki verhot poistettu. Syödä saa taas julkisesti, mikä helpottaa suuresti elämää.
Juhlan alku ei edistä meidän tilannettamme mitenkään: kaikki ovat lomalla ja mitään ei tapahdu. Opettajien lukukauden pitäisi alkaa ensi sunnuntaina, mutta meillä ei ole vieläkään mitään tietoa siitä, koska kenties siirrymme Al Ainiin. Viisi suomalaista on vielä kotimaassa odottamassa lippujaan. Ei uskoisi, että lomailu loistohotellissa voi käydä tylsäksi, mutta niin se vaan käy.
Eilen illalla olimme katsomassa huonekaluja ja hintoja. Jos kunnon kalustuksen haluaa, ei niihin saatu määräraha kyllä riitä. Täytyy kalustaa pikkuhiljaa, sitten kun asunnon ylipäänsä saa. Olisi täällä kyllä IKEAkin, mutta jos en siedä niiden lastulevyhökötyksiä Suomessa, miksi ihmeessä haluaisin niitä täälläkään.
Olimme käyneet jo moskeijassa, mutta Akun piti päästä sinne uudestaan. Hän oli huomannut, että jos miehellä oli shortsit, hän sai paikallisen kaavun päälleen. Se oli pakko kokea!
Jotenkin tuo olkihattu ei sovi...
Täällä siis vain edellenkin odotellaan. Aku on tosi ruskea, minä en kestä suoraa aurinkoa, mutta tarttuuhan se väkisinkin vähän.



1 kommentti: